چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۵ | چاپ | نامه الکترونیک

رشته كارشناسي پيوسته مهندسي پزشكي

مهندسی پزشکی یکی از تازه‌ترین رشته‌هایی است که قدم به عرصه دنیای تکنولوژی جهانی نهاده و به دنبال ایجاد ارتباط منطقی بین علوم مهندسی و دانش پزشکی می‌باشد. در واقع حوزه مهندسی پزشکی به دنبال برطرف کردن نیازهای پزشکی در زمینه طراحی، ساخت و نگهداری تجهیزات و ابزارهای پزشکی برای کاربردهای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری­ها به کمک علوم مهندسی است. این رشته یک تخصص بین رشته­ای است که علاوه بر کاربردهای زیاد آن در تشخیص و درمان، ارتباط نزدیکی با بسیاری از علوم دیگر دارد. این امر باعث افزایش پیچیدگی و جذابیت حوزه مهندسی پزشکی شده است. به بیان دیگر این رشته کاربرد علوم فنی و مهندسی در یاری‌ رساندن به پزشکان برای تشخیص و درمان می باشد.

مهندس پزشکی با تخصص بیوالکتریک کار طراحی، تجهیز و نگهداری دستگاه­های پزشکی و یا سفارش آنها از خارج از کشور را برعهده دارد. بیوالکتریک علم استفاده از اصول الکتریکی و الکترومغناطیسی در حوزه پزشکی است. دانشجو تحصیل کننده در این گرایش اطلاعات تخصصی مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی فناوری اطلاعات و پزشکی را دارا بوده و در کار خود از آنها استفاده می­کند. این گرایش در حوزه­ های پردازش علائم حیاتی، پردازش تصاویر پزشکی، پردازش صوت و گفتار و طراحی سیستم­های گفتار درمانی، مدلسازی سیستم­های بیولوژیک، طراحی بخش های الکترونیکی و کنترل اعضاء و اندام مصنوعی، ثبت سیگنال­های حیاتی و طراحی سیستم­های مانیتورینگ بیمارستانی، طراحی و ساخت سیستم­های درمانی و آزمایشگاهی پزشکی، طراحی بانکهای اطلاعاتی پزشکی، طراحی سیستم های مورد نیاز در مانیتورینگ و یا جراحی بیمار از راه دور و ایجاد شبکه های تبادل اطلاعاتی بین مراکز آموزشی و درمانی و بیمارستانهای کشور جهت کنترل بیماری­های مسری، انتقال بیماران و… فعالیت می کند.
واحدهای درسی دوره کارشناسی مهندسی پزشکی به شرح زیر می­باشد:

دروس عمومی
22 واحد