معرفی رشته مهندسی شهرسازی و بازار کار آن

مهندسی شهرسازی یکی از رشته های پر اهمیت و جذاب در مجموعه رشته های آزمون سراسری است که داوطلب در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی می تواند آن را انتخاب کند.

در نیم قرن اخیر توجه بسیاری به رشته مهندسی شهرسازی شده است و دانشکده و کالجهای معروف بسیاری به آن روی آورده اند. این رشته، امروزه، کمک شایانی به حل معضلات در سطح شهر و کل جوامع کرده است و توانسته جایگاه ویژه ای برای خود کسب کند.

در کشور ما نیز نیاز بسیاری به متخصص و کارشناس در این رشته احساس شده و می شود و دانشگاههای مختلفی، سعی بر تاسیس و ایجاد این رشته نموده اند. در سطح مدیران کشور نیز کم کم، نیاز به رشته ای همچون شهرسازی احساس شده است و بسیاری از مدیران شهری سعی در فرا گرفتن این دانش، بصورت دانشگاهی و غیره داشته اند. به عنوان نمونه، در حالی که تا چند سال پیش، معدودی از شهرداران در سطح کشور، دارای تحصیلات در زمینه شهرسازی بودند، اما امروزه، این تعداد به شدت افزایش یافته و کم کم سایر مدیران نیز نیاز به کسب این دانش را احساس نموده اند.

● چرا مهندسی شهرسازی را انتخاب می کنیم ؟

▪ جون ترکیبی از ریاضیات ، هنر و علوم محیطی است.
▪ چون هیچ فارغ التحصیل مهندسی شهرسازی به دنبال کار نمی گردد.
▪ چون امکان گرفتن بورس تحصیلی برای اعزام به خارج از کشور وجود دارد.
▪ چون امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکترا در ایران وجود دارد.
▪ چون در دانشگاه شیراز در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارایه می شود.
▪ چون باعث رشد خلاقیت ، نوآوری و مهارت فردی و گروهی می شود.

طول دوره كارداني ناپيوسته شهرسازي:

طول دوره 2 تا 3 سال است. و نظام آموزشي دوره مطابق آيين نامه مصوب آموزشهاي كارداني است.طول هر نيمسال 17 هفته و زمان تدريس هر واحد نظري 17 ساعت،آزمايشگاهي 34 يا 51 ساعت ، كارگاهي 51 يا 68 ساعت و كارآموزي 120 ساعت مي باشد.مجموع واحدهاي درسي دوره كارداني امور شهرسازي 70 واحد بشرح زير است:

دروس عمومي: 11 واحد

دروس پايه: 8 واحد

دروس اصلي: 30 واحد

دروس تخصصي: 21 واحد

طول دوره كارشناسي ناپيوسته شهرسازي:

دوره كارشناسي مهندسي شهرسازي بدون احتساب طرح نهايي، حداقل 4 و حداكثر 4.5 سال به طول مي انجامد. دانش آموختگان اين دوره مي توانند از طريق آزمون ورودي دوره هاي كارشناسي ارشد ناپيوسته طراحي شهري-برنامه ريزي شهري-طراحي محيطي-مديريت شهري-برنامه ريزي شهري-برنامه مسكن ادامه تحصيل دهند.تعداد واحدهايي كه در اين دوره ارائه مي شود 140 واحد به شرح زير مي باشد:

دروس عمومي 21 واحد

دروس پايه 32 واحد

دروس اصلي 42 واحد

دروس تخصصي 31 واحد

دروس اختياري 14 واحد

فايل فرم پيشنهاد پايان نامه مقطع كارشناسي شهرسازي را از اينجا دانلود نماييد.

همچنين فرمت فصل بندي پايان نامه يا آداب پايان نامه نويسي شهرسازي را از اينجا دانلود نماييد.

و در آخر...

مديرگروه: سركار خانم دکتر کرمی پور