معرفـی رشتـه نقشـه کشـی و طراحـی صنعتـی ( دوره کـاردانـي )

در زندگی روزمره به قطعاتی بر می خوریم که جهت ساخت آن قبلا بر حسب احتیاج طرحی به صورت خام در ذهن یک فرد خلاق بوجود آمده و بعد از بررسی جوانب ساخت از قبیل خبر ، دقت ، روش تولید به صورت نقشه روی کاغذ ترسیم شده و به قسمت ساخت ارائه گردیده تا تولید شود ، این قطعه ممکن است یک پیچ و مهره کوچک یا یک هواپیمای پهن پیکر باشد.

اهداف دوره ی کاردانی :

تربیت افرادی که با آگاهی و شناخت مناسب از امکانات بخش تولیدی و قابلیت های آن بتوانند با درکی صحیح از اصول طراحی مهندسی اجزاء مختلف ماشین آلات صنعتی با رعایت استانداردهای نقشه کشی فکر طراح را با زمان نقشه های صنعت جهت تفهیم برای ساخت و مونتاژ به کارگاه قسمت تولید ارائه نمایند دانش آموختگان این رشته به راحتی میتوانند به عنوان دستیار کارشناس برای رشته بکارگرفته شده و با توجه به دروس گذرانده اقدام به طراحی پروژه های ساده نمایند .

نقش و توانایی :

-          نقشه کشی و تهیه نقشه مکانیزم های مختلف مانند ( طراحی قالب ها ، قید و بندها ، قطعات ماشین ها و سایر قطعات صنعتی )

-          نقشه کشی با استفاده از نرم افزارهای مختلف و پیشرفته

-          نقشه کشی تاسیسات ساختمانی و اسکلت های فلزی ( گاز ، آب ، برق )

-          کمک طراحی قطعات صنعتی

-          نظارت و بازرسی و کنترل کیفی قطعات صنعتی

مشاغل قابل احراز :

فراگیران نیز از پایان دوره می توانند در مشاغل زیر بکار گرفته شوند :

-          سرپرست دفتر نقشه کشی در دفاتر فنی و نقشه کشی ( نقشه کشی نقشه های صنعتی ، قالبها و تولیدها و سایر مکانیزم ها ...)

-          نقشه برداری صنعتی ( مهندسی معکوس )

-          نقشه کش نقشه های تاسیسات ساختمانی و اسکلت های فلزی

-          بازرس و کنترلر در آزمایشگاه های  اندازه گیری دقیق

معرفي رشته طراحی و نقشه کشی صنعتي (كارشناسي ناپيوسته)

تعریف و اهمیت:

با توجه به پیشرفت تکنولوژی در جهان و ضرورت خودکفایی در صنایع کشور و نیاز مبرم صنایع در زمینه طراحی و نقشه کشی صنعتی ، اهمیت تربیت نیروی انسانی کارآمد در این رشته بيش از پیش احساس میشود .

تربیت نیروی کار آمد در رشته فوق میتواند موجب پیشرفت و تقویت و بهینه سازی تولیدات صنعتی گردد. هدف این دوره تربیت کارشناس در رشته نقشه کشی صنعتی با مهارت های لازم در زمینه طراحی و نقشه کشی به منظور اجرای طرحهای مختلف می باشد .

نقشه و توانائی دانش آموختگان این رشته :

پس از پایان دوره کارشناسی مهارتها و احراز مشاغل زیر از فارغ التحصیلان انتظار میرود :

1-      طراحی و تهیه نقشه مکانیزم های مختلف ( قالبها ، قیدها ، ماشین ها ، قطعات صنعتی و غیره ...)

2-      نقشه کشی صنعتی ( استفاده از نرم افزارهای مختلف جهت تهیه نقشه های صنعتی )

3-      تهیه اسناد و مدارک فنی

4-      آموزش پرسنل تحت سرپرستی

5-      نقشه برداری صنعتی ( مهندسی معکوس)

6-      بازرسی و کنترل

7-      همکاری با کاردانهای این رشته در مراکز صنعتی

دانشجویان بعد از گذراندن دروس عمومی سایر رشته ها در دروس زیر آموزش می بینند :

دروس پایه :

1-      ریاضی عمومی (2) 2- هندسه رقومی و ترسیمی 3- هندسه